Wat vinden Nederlanders de lekkerste snacks?

Wat vinden Nederlanders de lekkerste snacks?

In elke stad of dorp zijn er vaak meerdere te vinden: snackbars. Van de klassiekers zoals kroketten en frikandellen, tot aan bijzonderdere dingen zoals de bonita en de anonimo: de snackbars liggen er vol mee. Voor veel Nederlanders is het een echte guilty pleasure om bijvoorbeeld één keer per week lekker patat en snacks te eten! Maar wat zijn nou de meest populaire snacks onder de Nederlanders? Wij zochten het voor je uit!

De top 5

Het uitpakken van je papieren tas vol met lekkers en de snackbakjes uitstallen op tafel hoort bij de snackbar-ervaring! Dit zijn de vijf meest populaire snacks volgens snackweetjes.nl:

  1. Kipsaté

Deze snack is steeds populairder geworden door het bestellen bij de Chinees! De satésaus krijg je in een sausbakje erbij.

  1. Kipnuggets

Ze zijn vooral populair onder de jeugd en dit komt mede door de McDonalds! De snack is daar populair geworden en daarna in veel snackbars terecht gekomen!

  1. Kroket

Je zou misschien denken dat de kroket het meest besteld wordt, maar dit wordt steeds minder. Misschien komt dit door de opkomst van veel nieuwe snacks en andere soort kroketten, maar het is niet meer de koning van de snackbar die het ooit was!

  1. Loempia

Ook hier zijn de Aziatische invloeden weer terug te vinden: doordat mensen de loempia’s kennen van de Chinees bestellen ze deze ook vaker in de snackbar! Ook is een loempia vaak vegetarisch verkrijgbaar, wat voor extra bestellingen zorgt!

  1. Frikandel

Met stipt op nummer één in de lijst staat de frikandel! Maar liefst één op de drie bestellingen hiervan is een frikandel speciaal.

In de top tien staan ook nog snacks zoals de mexicano, kipcorn, kaassoufflé en bamischijf. Deze zijn ook heel populair, maar niet populair genoeg om in de top vijf te kunnen komen!

Nieuwe snacks

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende nieuwe snacks bijgekomen! Naast de traditionele snacks van hierboven zijn er dus nog heel veel andere mogelijkheden. Vooral op vegetarisch gebied zijn er nu veel nieuwe opties: denk aan bitterballen en kroketten met een vulling van geitenkaas, garnalen, kimchi of champignons! Ook zijn er vega opties van de standaard snacks zoals kipcorns en frikandellen. Voor ieder wat wils dus!

Keep Exploring
Ronde eettafel: de trend van dit moment