Inspiratie tips: wat te doen met je vriend?

Vind je het lastig om leuke ideeën te verzinnen om wat te doen met je vriend? Misschien heb je het gevoel dat jullie alles al een keer hebben gedaan, of dat jullie vaak hetzelfde doen. Om je uit deze crisis te helpen geven we je een aantal tips voor inspiratie, zodat jij altijd iets leuks kunt bedenken om samen wat te doen met je vriend.

Wedden dat je aan heel veel leuke dingen om te doen nog niet hebt gedacht? Voor meer inspiratie om eens iets nieuws uit te proberen en wat leuks te doen met je vriend geven we je onderstaande tips.

Bucketlist met leuke dingen om te doen met je vriend

Begin eens met het maken van een bucketlist om wat te doen met je vriend. Denk hierin niet in beperkingen maar leef je uit! Wat is jouw grootste droom, wat die van hem? Deel het met elkaar en schrijf alles op wat jullie kunnen bedenken.

Hang het ergens op of maak het visueel! Zo heb je altijd inspiratie om iets leuks te doen met je vriend. Dit hoeft niet gelijk haalbaar te zijn in één keer. Ga voor dingen sparen, leef naar een moment uit. Zo is alleen de voorpret om samen iets te doen al super leuk!

Start een nieuwe hobby om samen met je vriend te doen

Naast de hele bucketlist met activiteiten die jullie samen kunnen uitvoeren, kun je ook denken aan samen iets nieuws leren. Bedenk bijvoorbeeld een nieuwe hobby waar jullie samen aan kunnen beginnen.

Heb je altijd al willen schilderen of willen jullie meer weten van wijn? Zoek een leuke cursus uit en begin samen een nieuwe hobby. Voordeel hieraan is ook dat je gelijk voor een periode iets leuks hebt om te doen. Met je vriend nieuwe dingen en hobby’s ontdekken is heel goed voor je relatie. Je leert samen iets nieuws én je maakt er een gezamenlijke herinnering van.

Leuke dingen doen in verschillende seizoenen

Natuurlijk is het ook vaak weersafhankelijk om te bepalen wat je kan doen met je vriend. Zo is het in de zomer heerlijk om het water op te zoeken, een nieuw terras uit te proberen of een andere buitenactiviteit te doen.

In de sfeer van de winter kun je een gezellige kerstmarkt bezoeken en er is altijd wel ergens een schaatsbaan te vinden. Liever iets minder actief? Dan kruip je gewoon samen onder een dekentje met een film marathon.

Bedenk dus eens welke activiteiten allemaal seizoen of weersafhankelijk zijn en waar je nú de kans voor hebt. Als je het nu niet doet, kan het nog een hele tijd duren voordat het weer een geschikt seizoen is voor specifieke dingen om te doen met je vriend.

Iets leuks doen hoeft niet duur te zijn

Vergeet ook niet dat er een heleboel dingen zijn die je samen kunt doen, zonder dat het veel geld hoeft te kosten. Uiteindelijk gaat het om de quality time die je met elkaar hebt. Maak een wandeling in een gebied waar je nog nooit bent geweest of speel toerist in eigen stad en ontdek je eigen omgeving opnieuw!

Daarbij hoef je er niet een speciale vrije dag voor te hebben of er lang voor uit te trekken. Al neem je een momentje om elkaar vragen te stellen en beter te leren kennen. Wees je bewust van het moment en heb aandacht voor elkaar. Dan maakt het eigenlijk niet uit wat te doen met je vriend.

Keep Exploring
Zo kom je van je angst voor de tandarts af