Alle verschillende manieren om te bevallen uitgelegd

Hoewel het jaren geleden heel normaal was als je zwanger was om thuis te bevallen, wordt dat nu steeds minder gedaan. Al is het maar omdat bevallen thuis soms enkele gevaren met zich mee kan brengen. Je hebt bijvoorbeeld geen toegang tot alle apparatuur van het ziekenhuis. Maar – betekent dat dan ook dat thuis bevallen nooit een goed idee is? Helemaal niet, want wanneer er echt iets aan de hand is, kun je in de meeste gevallen alsnog verplaatsen naar het ziekenhuis. Wat zijn de verschillende manieren om te kunnen bevallen?

Thuisbevalling

Het fijne aan een thuisbevalling is dat je je begeeft in je vertrouwde omgeving. Je kunt alles wat je tijdens de bevalling gebruiken wil (dekens, kussens etcetera) alvast klaarleggen en je helemaal voorbereiden op de thuisbevalling zoals jij dat wil.

Bevallen in een bad

Wat de laatste jaren steeds populairder is geworden, is om te bevallen in een bad. Hier wordt er een bad vaak thuis geïnstalleerd, en vervolgens kun je hierin plaatsnemen (samen met je partner) in het bad. Het water zou een verzachtende werking hebben op zowel de pijn als de omgeving waar de baby uitkomt, omdat er weinig verschil is met de warmte en de vochtigheid van het vruchtwater.

Bevalling in een ziekenhuis

Het is doorgaans gebruikelijker om je voor een bevalling te verplaatsen naar een ziekenhuis. Hier heb je naast een verloskundige ook automatisch een arts tot je beschikking. Daarnaast is eer ook veel academische apparatuur beschikbaar, zodat een kans op een gevaar bij de baby wordt geminimaliseerd. Ook is het gemakkelijker om in een ziekenhuis te zijn wanneer er plotseling besloten wordt dat er een keizersnede vereist is.

Baarkruk

Een bevalling op een baarkruk wordt door veel vrouwen ook als ideaal gezien. Een baarkruk bied je namelijk de mogelijkheid om rechtop te bevallen, wat, als je kijkt naar zwaartekracht, best een logische keuze zou zijn. De baby hoeft hier namelijk alleen maar recht naar beneden te komen. Bevallen in een horizontale houding, is volgens de zwaartekracht-theorie van Newton, eigenlijk helemaal niet handig. Toch vergt een baarkruk meer inspanning van degene die baart, dus dat is wel een overweging.

Keep Exploring
Dit is wat jij allemaal nodig hebt als fietsenmaker!
Dit is wat jij allemaal nodig hebt als fietsenmaker!