Goede koffie: maak thuiswerken net wat comfortabeler met de juiste koffiemachine

We klagen graag over de koffie op kantoor (of andere werkplek). Woorden als slootwater en bocht worden vaak gebruikt om het donkerbruine goedje dat bij veel bedrijven uit de automaat komt, te beschrijven. Maar nu werkt half Nederland al weken zoveel mogelijk thuis, en zoals het er naar uitziet blijft dat waarschijnlijk ook nog wel even zo. Zolang het coronavirus de wereld in zijn greep heeft, is onze keukentafel ineens onze werkplek. En kunnen we dus alleen maar klagen over onze eigen koffiemachine als we vinden dat we bocht aan het drinken zijn. Tijd voor verandering dus! Maar wat maakt nu goede koffie? En hoe krijg je dat thuis ook?

Koffiebonen, zijn ze de heilige graal?

Veel mensen denken dat koffiebonen zorgen voor de lekkerste koffie. Al het andere is een ‘slap aftreksel’ volgens hen. Toch zijn er ook mensen die zelfs bonenkoffie niet lekker vinden. En dat zijn niet per se koffiehaters.

Het geheim zit hem namelijk in een combinatie van de juiste bonen met een goed apparaat, maar zeker ook in het schoonmaken van dat apparaat. Zo zijn koffiemachines, vooral die professionele, gebaat bij goed schoonmaken. Doe je dat niet, dan beïnvloedt dat zeker de smaak van je koffie. Er kan namelijk zelfs schimmel aan de binnenkant van een koffiemachine ontstaan, dat wil jij niet in je dagelijkse kopje koffie hebben!

Fresh Brew koffie

Maar met een koffiemachine zonder bonen kun je lekkere koffie krijgen! Sommigen zweren bij ouderwetse filterkoffie, en dat is wel te begrijpen. Zo vind je bij www.giocoffee.nl diverse zogenoemde fresh brew koffiemachines. Daar gaan geen bonen in, maar een gemalen koffiemelange, waardoor je een heerlijke verse kop koffie krijgt. En waar dat enkele jaren geleden hopeloos ouderwets was, blijkt dat nu toch weer behoorlijk hip te zijn.

Zoveel mensen, zoveel smaken

Waar de ene gaat voor een hele sterke espresso, zweert de ander bij een minder heftige kop zwarte koffie. En dan zijn er nog alle specialiteiten, al dan niet met melk. Geen mens is hetzelfde, en we hebben allemaal een andere smaak. Zo kan jouw partner houden van sterke, robuuste smaken, terwijl jij liever voor een koffie met zachte noten gaat. Hoe regel je dat in een automaat? Vaak kun je sowieso de sterkte instellen, waardoor je niet allebei hetzelfde hoeft te drinken. Dit is ook fijn voor als je bijvoorbeeld in de middag een mildere koffie wil drinken dan in de ochtend. Kies dus een machine waarbij je dit in kunt stellen, als je er één uit gaat zoeken. En hou je van een cappuccino of latte op zijn tijd? Dan kies je natuurlijk een machine waarmee dat gemakkelijk te maken is.

Daarnaast is het belangrijk dat je op zoek gaat naar jouw smaak. Of het nu bonen, gemalen koffie is, of zelfs cupjes: ze zijn er in veel verschillende smaken en melanges. En daarbij is wat jij lekker vindt belangrijk om te bepalen of jij plezier beleeft aan jouw kopje koffie, of dat je het snel achterover giet om zo maar wat cafeïne binnen te krijgen. Dat laatste is zonde, er is zoveel lekkers te krijgen!

Dus, ook nu je misschien veel thuis werkt, of juist omdat je nu veel thuiswerkt, kun je op zoek gaan naar de ultieme koffiemachine voor thuis. Samen met de lekkerste koffie, speciaal voor jou!

Keep Exploring
Sporten met de juiste fitness apparatuur
Sporten met de juiste fitness apparatuur