Tips voor een geslaagde barbecue

Vlees, vis en groenten liggen op een zomerse dag vaak op de barbecue. De heerlijke geur van gerookte gerechten ruiken we al in de verte. Barbecueën is en blijft populair in Nederland. Barbecuemeesters vinden het zelfs zo leuk om te doen, dat ze ook in de winter steeds vaker de barbecue aanzetten. Het is inmiddels zelfs een trend geworden. Een stukje vlees, kip, een stokbroodje en een frisse salade; deze heerlijke etenswaren liggen meestal op onze borden als we aan het barbecueën zijn. Tijdens een barbecue draait het om het samenzijn met vrienden of familie, het lekkere eten en de gezelligheid.

Barbecueën in de zomer

Hoe creëer je het ultieme zomergevoel? Juist, met een zomerbarbecue in de tuin. Regelmatig wordt er gekozen voor vleesvervangers en andere vega(n) etenswaren. Er wordt ook steeds meer aandacht gegeven aan de aankleding van de barbecue. Koppel een thema aan je barbecue, koop een opvallend tafelkleed, kies voor mooie sfeerverlichting en zet een vrolijk muziekje op. Stuur je vrienden of familie een uitnodiging en vraag of ze in de stijl van het thema willen komen.

In de zomer is het belangrijk om onszelf te beschermen tegen de felle zon. Dit doen we met zonnebrandcrème, bedekkende kleding en een pet of een zonnehoed. Niet alleen onze huid, maar ook onze ogen zijn belangrijk om te beschermen op een zomerse dag. Hiervoor kunnen we onze zonnebril weer tevoorschijn halen. Laat de zonnebrillen bedrukken met een opvallende tekst en steel de show tijdens de barbecue. Ook waaiers bedrukken is mogelijk. Een waaier zorgt voor verkoeling op warme dagen.

Barbecueën in de winter

Waarom zou je stoppen met barbecueën na de zomer? Vroeger gaven we een barbecuefeest alleen in de zomer, terwijl ze tegenwoordig het hele jaar door georganiseerd worden. Gezellig met z’n allen opwarmen bij een knetterend vuurtje, wachtend tot de barbecuemeester een heerlijk stukje vlees klaar heeft. Bij een winterbarbecue horen winterse gerechten. Denk aan biefstuk, kalkoen, geroosterde appeltjes en natuurlijk winterse dranken.

Vergeet familieleden en vrienden niet door te geven dat ze warme kleding moeten aantrekken. Heb je vuurkorven in de tuin staan? Informeer de gasten hierover, aangezien de geur hiervan in je kleding blijft hangen. Niet alleen een zomerbarbecue is leuk om aan te kleden, ook een winterbarbecue kan voorzien worden van decoratie. Dit zorgt ervoor dat de winterbarbecue een geslaagd en sfeervol feestje wordt.

Keep Exploring
Geleide (kinder)meditatie om heerlijk te slapen