Tips om te besparen op telefoonkosten

We zijn zó gewend geraakt aan onze smartphone en we doen hier zó ontzettend veel dingen mee, dat je eigenlijk niet meer zonder kunt. Daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. Er zijn een aantal simpele tips waarmee je eenvoudig op je telefoonkosten kunt besparen.

Kies een iets ouder toestel, en koop hem los

Het nieuwste device ziet er natuurlijk ontzettend mooi uit en heeft de laatste geavanceerde technische snufjes aan boord, maar is ook ontzettend duur. Smartphones worden steeds duurder, terwijl de innovaties steeds kleiner worden. Je kunt dus best een 1 of 2 jaar oudere smartphone kopen, want je kunt hier in grote lijnen gewoon hetzelfde mee doen. Als je hem als los toestel kunt kopen is dat zeker aan te raden, want zo betaal je maar één keer een hoger bedrag en zit je niet aan een duur maandabonnement en een mogelijke BKR-registratie vast. Kies in dat geval wel voor Apple, want zij brengen vijf tot zes jaar lang software-updates uit. Bij Android is dit vaak beperkt tot maar twee jaar. Deze smartphones zijn dus niet goed geschikt voor een lang termijn gebruik.

Koop een refurbished iPhone

Ja, Apple is duur, maar je krijgt er wel een berg aan kwaliteit voor terug waarmee je járen vooruit kunt. Een zeer betaalbaar alternatief is een refurbished iPhone. Dat betekent gereviseerd, waarbij het device grondig wordt gecontroleerd en zo nodig wordt voorzien van nieuwe onderdelen. Zo is een iPhone 8 Plus refurbished van Forza op 50 punten gecontroleerd en dus 100% technisch in orde. Je krijgt er zelfs twee jaar garantie en een gratis hoes + screenprotector bij. Forza Refurbished beschikt als één van de weinige aanbieders over het Keurmerk Refurbished. Hierdoor ben je verzekerd van een zeer betrouwbare aankoop. Voor elke wens en elk budget is er een breed assortiment. Als bijvoorbeeld geld een enorme rol speelt, kun je de iets oudere iPhone 7 Plus refurbished kopen. Heb je tóch liever een recentere iPhone waarmee je langer dan twee jaar vooruit kunt? De refurbished iPhone SE kopen is een uitstekend alternatief. Refurbished van een partij als Forza biedt kwaliteit voor een scherpe prijs, zekerheid door de twee jaar garantie en je draagt zo dus óók nog aan een beter milieu. Win Win!

Bellen via wifi

Gebruik jij je telefoon voornamelijk thuis en op kantoor? Dan heb je niet zoveel belminuten en data nodig. Je kunt namelijk veelvuldig het wifi-netwerk gebruiken, óók om te bellen. Via WhatsApp kun je bellen via wifi. Bel je naar een andere Apple-gebruiker? Dan kun je dat óók via FaceTime doen.

Let op met verlengen

Niets is zo eenvoudig als je abonnement gewoon verlengen als dat kan. Maar pas daar mee op, want soms is verlengen duurder dan het abonnement laten aflopen en opnieuw aansluiten. Misschien is er wel een aanbieding met een paar maanden korting en aangepaste data en belminuten die beter bij je past en óók nog minder kost. Oriënteer goed voordat je verlengt. Niet alleen bij je huidige provider, maar óók bij andere providers. Overstappen is tegenwoordig kinderlijk eenvoudig. Je nieuwe provider regelt de overstap en stuurt je een bericht wanneer je de nieuwe simkaart in gebruik kunt nemen.

Keep Exploring
Wil jij aan het werk in de elektrotechniek - spirit24
Wil jij aan het werk in de elektrotechniek?